Termeni și condiții

1. Reguli generale de utilizare a site-ului www.maximtextil.ro

Accesarea, vizitarea, și / sau cumpărarea produselor prezentate pe site-ul www.maximtextil.ro împlica acceptarea termenilor și condițiilor mai jos enumerate.

Pentru a fi informat despre toate condițiile de utilizare ale acestui site, vă rugăm să parcurgeți toate secțiunile următoare.

SC Maxim Textil SRL, în calitate de proprietar al site-ului, își rezervă dreptul de a face modificări și actualizări ale acestor termeni și condiții, precum și ale ofertei, fără o notificare prealabilă și fără precizarea motivelor. De asemenea, SC Maxim Textil SRL își rezervă dreptul de a corecta eventuale omisiuni și erori țn afișare care pot surveni în urma unor greșeli de dactilografiere sau erori ale produselor software.

Vă rugăm să citiți cu atenție termenii și condițiile, de fiecare dată când folosiți site-ul www.maximtextil.ro.

Folosirea, fără acordul scris al SC Maxim Textil SRL, a oricăror elemente regăsite în site, chiar dacă aceste elemente nu poartă marcaje de protecție, atrage după sine consecințele prevăzute de legislația în vigoare.

2. Reguli de cumpărare

Toate detaliile cu privire la cumpărarea unui produs de pe site-ul www.maximtextil.ro sunt menționate în secțiunea 4. “Cum comand?”. Precizăm ca între data lansării comenzii de către dumneavoastră și data confirmării comenzii de către SC Maxim Textil SRL, stocul de produse se poate epuiza, caz în care veți fi contactat pentru modificarea comenzii.

3. Prețuri

Toate prețurile produselor afișate pe site-ul www.maximtextil.ro sunt în RON și înclud TVA. Costurile de expediţie se vor individualiza pentru fiecare comandă în parte, în funcție de destinație, greutate și dimensiune.

Ne rezervăm dreptul de a modifica prețurile, ca urmare a schimbării cursului valutar, sau a situației de pe piața mondială.

Din momentul în care vânzătorul a confirmat comanda cumpărătorului, prețurile nu mai pot fi schimbate.

4.“Cum comand?”

Pentru a plasa o comandă prin intermediul site-ului www.maximtextil.ro, trebuie

să faceți următorii pași, în această ordine:

a. Selectați produsele pe care doriți să le cumparați și adăugați-le în coșul de cumpărături.

b. Când ați selectat toate produsele dorite, dați click pe butonul Checkout (sau Proceed to checkout dacă ați apasat Vizualizează Coș Cumpărături).

c. Se adaugă codul de cupon dacă este cazul – dacă sunteți în posesia unui astfel de cod cupon și doriți să îl folosiți.

d. Se introduc toate detaliile cerute pentru facturare – inclusiv adresa de email.

e. Se introduc detaliile pentru o adresa de livrare diferită – dacă este cazul.

f. Se alege tipul cardului bancar care se dorește a fi folosit pentru plata și se introduc datele pentru plata online.

g. Se apasă butonul “Plasează comanda”.

5. Livrare

Livrarea în țara a produselor comandate se face prin DSC Expres Logistic SRL, într-un termen de 7-10 zile lucratoare.

Costul de transport (în țara) este gratuit la cumparaturi de minim 300 lei / colet, iar la comenzile sub 300 lei, se va calcula plata transportului de 29 lei.

Comenzile primite vineri după ora 12.00 se consideră intrate lunea următoare dimineața la ora 8.00.

Nu putem efectua livrări la casuțe poștale. 

Magazinul online www.maximtextil.ro nu comercializează produsele sale în afara granițelor țării.

6. Recepție

Se consideră că data a recepției produselor de către cumpărător, data la care produsul a fost primit de către acesta și s-a semnat documentul de predare / primire a coletului.

SC Maxim Textil SRL, prin magazinul său www.maximtextil.ro vinde on-line produsele sale prin intermediul serviciilor de plată on-line ale www.MobilPay.ro.

În acest fel putem asigura clienților noștri un serviciu sigur și eficient de comandă și plată on-line.

 

Produsele noastre se pot comanda on-line, urmând 3 pași:

 

a. Urmezi pașii descriși în secțiunea 4. „Cum comand?”

 

b. Întroduci datele tale personale. Aceste informații sunt necesare pentru procesarea corectă și eficientă a comenzii plasate de către tine. Întroducerea datelor personale se face utilizând o conexiune criptată SSL pe 128 biți.

Mai multe informatii sunt disponibile în secțiunea 7. Politica de Securitate – Cât

de sigur este pentru mine sa plătesc on-line?

Informațiile personale nu sunt transferate către alte terte parți, nici de către Maxim Textil SRL, nici de către MobilPay.

 Ai grija să completezi formularul corect și să îndici persoanele la care se va face facturarea și livrarea.

Adresa de e-mail are importanța extremă, deoarece informațiile legate de comandă și produsele comandate vor fi transmise via e-mail. O adresa de e-mail incorectă incetinește intregul proces de comanda a produsului. Mai mult decât atât, SC Maxim Textil SRL prin magazinul său online www.maximtextili.ro și MobilPay nu vor putea să te contacteze și să te informeze asupra stării comenzii tale.

Dacă adresa de livrare nu este aceeași ca adresa de facturare, indica acest lucru prin selectarea opțiunii „Livrare la adresa diferita” din formularul de comandă.

Alege metoda dorită de plată și confirmă datele alegând „Plaseaza comanda”.

 

c. Introducerea datelor despre credit / debit card: Daca ai ales metoda de plata “Online cu card bancar prin iPay” este necesar să completezi un formular cu informațiile despre cardul tău.

Pentru plățile cu carduri de credit / debit emise sub sigla Visa și MasterCard (Visa / Visa Electron și Mastercard) este folosit sistemul „3-D Secure” elaborat de aceste organizații, care asigură tranzacțiilor on-line același nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau în mediul fizic, la comerciant. „3-D Secure” asigura în primul rând ca nici o informație legata de cardul tău nu este transferată sau stocată, la nici un moment de timp, pe serverele noastre sau pe serverele MobilPay, aceste date fiind direct introduse în sistemele Visa și MasterCard. În plus, „3-D Secure” este un sistem de autentificare a identității posesorilor de carduri în mediu electronic. Procesul de autentificare a posesorului cardului se face pe baza codului de securitate cunoscut numai de posesor și se desfășoară numai pe serverele Visa sau MasterCard, după caz.

Sistemul „3-D Secure” permite efectuarea de cumpărături on-line cu orice card emis sub licența Visa sau MasterCard, înclusiv cele de debit și cele electronice Visa Electron.

Sunt acceptate și cardurile virtuale emise de aceste organizații.

Dacă tranzacția prin card a fost reușită, următorul ecran iți multumeste pentru comanda pe site-ul nostru și îți oferă informațiile relevante pentru comandă. Aceste informații le vei primi de asemenea prin e-mail.

7.Politica de Securitate – Cât de sigur este pentru mine să plătesc on-line?

Produsele de pe acest website sunt comercializate on-line prin intermediul serviciilor de plăți on-line oferite de MobilPay.

Riscurile asociate unei plăți on-line sunt:
– Datele personale introduse de tine pentru completarea comenzii să intre în posesia unor terte părți și să fie abuziv folosite – SC Maxim Textil SRL și MobilPay garantează securitatea sistemelor sale informatice.
– Datele tale, în cazul plaților prin card bancar – numar de card, data expirării, etc. – să intre în posesia unor terte parți și să fie abuziv folosite. În cazul sistemului „3-D Secure” aplicat de către MobilPay pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, nici o informație legată de cardul tău nu este transferată sau stocată, la nici un moment de timp, pe serverele noastre sau pe serverele MobilPay, acestea fiind direct introduse în sistemele Visa sau MasterCard, dupa caz. În plus, în cazul în care cardul tău a fost emis de către o banca certificată în sistemul „3-D Secure”, autorizarea tranzacției se face doar după autentificarea ta în acest sistem – introducerea unui cod / parola secreta știuta numai de tine, similar codului PIN la tranzacțiile de la ATM. Citește „Verified by Visa” și „SecureCode” pentru detalii complete legate de sistemul „3-D Secure”.   

Dacă ai selectat card de credit / debit ca metoda de plată, este necesar să completezi un formular cu datele despre acesta. Dacă tranzacția prin card a fost reușită, urmatorul ecran iți mulțumește pentru comanda pe site-ul nostru și îți oferă informațiile relevante pentru comandă. Aceste informații le vei primi de asemenea prin e-mail.

Acceptăm următoarele cărți de credit / debit: Visa, Visa Electron, Mastercard / Eurocard, inclusiv cardurile virtuale Visa sau MasterCard.

Folosind ca metoda de plată card-ul bancar de credit / debit, comanda ta va fi procesata imediat.

8.Declarație de conformitate

SC Maxim Textil SRL asigură, garantează și declară pe propria raspundere, conform prevederilor art.5. din Hotărârea Guvernului nr. 1.022 / 2002 privind regimul produselor și serviciilor care pot pune în pericol viața, sănătatea, securitatea muncii și protecția mediului, ca produsele prezentate pe site-ul www.maximtextil.ro nu pun în pericol viața, sănătatea, securitatea muncii, nu produc un impact negativ asupra mediului și sunt în conformitate cu standardele respectate de producător și menționate în fișa tehnică a produselor.

9.Returnare și garanție

Produsele achiziționate la distanță se pot returna conform dispozițiilor O.G. 130 / 2000, în termen de 14 zile calendaristice de la data recepției coletului, în ambalajul original și în aceeași stare în care au fost recepționate, fără penalități și fără învocarea vreunui motiv.

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului.

Contravaloarea produselor comandate se va returna în termen de maxim 30 de zile calendaristice de la data notificării în scris a intenției de returnare, cu condiția ca în acest termen, produsul sa reintre în posesia vânzătorului și să fie în perfectă stare.

În cazul în care produsul returnat de către cumpărător întărzie să ajungă la vânzător, suma reprezentând contravaloarea acestuia (din care se scad cheltuielile de transport), se va returna numai după recepția fără obiecțiuni de către vânzător a produsului returnat.

La returnarea unui produs, trebuie mai întâi să ne contactați, formulând în scris pe e-mail o notificare a intenției de retur și a motivelor renuntării la produs.

Aici gasiți formularul și instrucțiunile cu privire la dreptul de retur. (Necesitatea prezentării motivelor de retur de către cumpărător nu este o condiție de acceptare a returului, ci doar un element de monitorizare interna a comerțului online).

Este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați de sosirea în stare bună a produsului la sediul SC Maxim Textil SRL (str. Câmpina, nr.5, mun. Cluj-Napoca, jud. Cluj).

Pentru a putea beneficia de returnare, produsul trebuie să fie nedeteriorat, să nu fi fost folosit și să fie însoțit de o copie a facturii și a documentului de plată.

În vederea efectuării returului, aveți obligația să ambalați produsul la fel cum l-ați primit și cu același tip de ambalaj.

Un produs este considerat deteriorat și / sau folosit dacă prezintă modificări fizice, fire trase, pete de murdărie, arsuri, tăieturi etc. Orice semn de uzura existent pe produs atrage anularea dreptului de returnare, fiind considerat produs folosit.

Deteriorările cauzate de nerespectarea condițiilor de utilizare, atrag anularea dreptului de returnare / garanție. Returnarea se consideră finalizată când SC Maxim Textil SRL a recepționat produsele returnate, constatând printr-un proces verbal starea în care acestea se află.

În cazul în care bunul recepționat în urma returului este uzat și / sau deteriorat, cumpărătorul va fi notificat, comunicăndu-i-se faptul că returul nu se accepta și produsul achiziționat urmeaza să-i fie retrimis.

Excepție de la returnarea prevazută de OG 130 / 2000 referitoare la regimul juridic al contractelor la distanță: produsele achiziționate de persoane juridice, produsele folosite și / sau deteriorate. Contravaloarea cheltuielilor de expeditie a produselor returnate la cererea clientului, fără culpa vânzătorului, se suportă de către client.

În cazul în care unele produse comandate de catre Client printr-o comandă efectuată cu plata efectuată în avans (prin soluția online de plată cu cardul) nu mai sunt disponibile pe stoc din motive independente de SC Maxim Textil SRL, firma va informa clientul asupra acestui fapt imediat ce cunoaște indisponibilitatea și va dispune rambursarea sumelor achitate în avans în termen de maxim 14 zile calendaristice de la notificarea clientului.

În cazul rezoluțiunii sau, după caz, rezilierii contractului din culpa SC Maxim Textil SRL, dacă Clientul a efectuat plata în avans, prin soluția online de plata cu cardul și în care banca emitenta a cardului Clientului a autorizat tranzacția bancară, suma aceasta va fi rambursată de către SC Maxim Textil SRL în maxim 14 zile calendaristice de la momentul rezilierii contractului. În cazul în care banca emitentă a cardului Clientului nu a autorizat înca tranzacția bancară, această plată va fi refuzată.

               Clientul poate efectua comenzi de produse comercializate la un moment dat, exclusiv pe site, ofertele fiind limitate în timp (dupa perioada indicată nu se mai pot plasa comenzi și articolele nu mai sunt vizibile pe www.maximtextil.ro). Prețul afișat pe site la momentul comenzii nu se va modifica, fiind ferm. Pentru o ofertă care a expirat, nu mai pot fi plasate comenzi.

SC Maxim Textil SRL poate modifica oricând prețuri, oferte, cantități conform criteriilor interne (locația geografică, disponibilitate stoc, etc.) cu respectarea comenzilor / contractelor deja plasate.

SC Maxim Textil SRL nu poate fi obligată să păstreze un anume preț, decât pentru comenzile plasate; potențialii clienți care vizualizează ofertele, dar nu plasează comenzi nu pot solicita un preț / oferta diferit de cel afisat pe site-ul www.maximtextil.ro.

Prin finalizarea comenzii, Clientul consimte că toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte, complete și adevărate la data plasării comenzii, denumită în cadrul acestui document și comanda emisă.

Contractul la distanță este considerat încheiat de către SC Maxim Textil SRL în Romania, atunci când comanda plasată de către Client este confirmată electronic de către SC Maxim Textil SRL, în urma recepției tuturor produselor (din punct de vedere cantitativ și calitativ) din acea comandă de către SC Maxim Textil SRL.

Mai mult, înainte de a valida comanda Clientului și înainte de a expedia produsele, SC Maxim Textil SRL are dreptul să contacteze Clientul, prin orice mijloc disponibil / agreat de SC Maxim Textil SRL (telefonic sau e-mail), pentru a obține confirmarea personală de către Client a datelor sale de identificare și livrare.

Clienții acceptă ca SC Maxim Textil SRL nu poate fi forțat să valideze / livreze produse către persoane care nu au confirmat datele de livrare și identificare.

SC Maxim Textil SRL va denunța unilateral și va anula automat comanda efectuată de către Client, chiar și fără notificare prealabilă adresată Clientului, fără nici o obligație ulterioară a vreunei părți fața de cealaltă sau fără ca vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese în urmatoarele cazuri:

  • Neacceptarea de către banca emitentă a cardului Clientului, a tranzacției, în cazul de plații online;
  • Invalidarea tranzacției de către procesatorul de carduri agreat de SC Maxim Textil SRL, în cazul plății online;
  • Datele furnizate de către Client privind livrarea (adresa, date contact), pe site sunt incomplete sau incorecte;
  • Activitatea Clientului pe site poate să producă sau produce daune de orice natură de partea SC Maxim Textil SRL;
  • Realizarea a mai mult de două livrări consecutive, eșuate;
  • Pentru alte motive obiective.

Comenzile nu pot fi modificate, în cazul în care Clientul efectueaza plata online.

La orice comandă plasată, clientul este obligat să verifice și să accepte cadrul contractual.

 

Clientul nu poate efectua comenzi telefonice. Clientul nu poate solicita modificarea comenzii la telefon.

SC Maxim Textil SRL va emite și transmite către Client toate documentele necesare care să ateste achiziționarea produselor / serviciilor de către Client conform legislației în vigoare (factura fiscală – factura emisă va cuprinde toate mențiunile obligătorii în conformitate cu art. 319 alin. 29 din Legea nr. 227 / 2015 privind Codul fiscal).

Contractul la care se adaugă documentele care atestă livrarea către Client a coletului de către curier (AWB semnat și Decontat) din partea SC Maxim Textil SRL, devine Contract onorat.

Contractul este încheiat pe durata determinată. Acesta va fi considerat ca fiind încetat în momentul în care părțile își vor fi executat obligațiile reciproce în termenele și condițiile stabilite prin prezentul Document.

10.Erori de livrare

În cazul în care, cu ocazia livrării, se intâmplă să vi se livreze din greșeală un alt produs decât cel comandat, un alt număr de produse, un produs de altă culoare sau dacă există orice altă problemă cu privire la recepția produsului, vă rugăm să ne contactaţi în termen de maxim 24 de ore de la recepție la adresa de email contact@maximtextil.ro sau la numărul de telefon 0744907562.

 Produsele care prezintă la livrare neconformitățile mai sus specificate, se pot returna, fără implicarea unor costuri suplimentare din partea cumpărătorului, în urma unei notificări scrise în care se va specifica natura lipsei de conformitate a livrării și în termen de maxim 14 zile calendaristice.

Cumpărătorul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau înlocuirea cu unul conform.

Dacă nu se poate înlocui produsul cu unul conform, se va restitui contravaloarea produsului.

11.Conciliere

În cazul în care există situații / probleme, vă rugăm să le semnalați în scris la adresa de mail contact@maximtextil.ro și veți fi contactat, în termen de 14 zile calendaristice, de către persoana responsabilă pentru concilierea amiabilă a clienților nemulțumiți.

12. Confidențialitatea datelor personale

SC Maxim Textil SRL respectă legile în vigoare privind confidențialitatea datelor.

SC Maxim Textil SRL nu încurăjează SPAM-ul, nu furnizează datele dumneavoastră de contact unor terți (persoane fizice sau juridice), nu vinde, nu oferă, nu face schimb de adrese de e-mail obținute prin intermediul acestui site, nu divulgă adresa dumneavoastră de e-mail altor persoane care accesează paginile acestui site.

Orice utilizator care a furnizat explicit pe site-ul www.maximtextil.ro adresa sa de email, poate opta ca această sa fie ștearsă din baza de date a www.maximtextil.ro

Pentru a șterge informațiile furnizate de către dumneavoastră din baza de date, este suficient să ne contactați și să solicitați acest lucru prin e-mail.

SC Maxim Textil SRL garanteaza securitatea și confidențialitatea datelor găzduite și transmise de către clienți prin sistemul său informatic.

SC Maxim Textil SRL nu își asumă însa responsabilitatea pentru pierderile de informații cauzate de orice defecțiuni sau erori ale softului cu care este conceput și găzduit site-ul.

De asemenea, SC Maxim Textil SRL nu răspunde pentru defecțiunile care periclitează securitatea serverului pe care este găzduit site-ul și nu răspunde pentru acțiunile terților îndreptate împotrivă site-ului și / sau a clienților săi.

Prin aceste acțiuni (comanda, formular de contact) acceptați faptul că stocăm informațiile de care avem nevoie pentru a finaliza comanda dumneavoastră. 

Utilizatorul răspunde de veridicitatea datelor introduse pe site-ul www.maximtextil.ro, în timpul plasării comenzii sau contactării prin formularul de contact pus la dispoziție de către site.

Vânzătorul se obligă să respecte cumpărătorului drepturile prevazute de Legea 679 / 2016 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date și va utiliza baza de date pentru a trimite corespondența.

Datele furnizate nu vor fi difuzate către terți.

La cererea expresă a cumpărătorului, vânzătorul va asigura acestuia dreptul de acces, dreptul de intervenție, dreptul de opoziție, dreptul de rectificare sau dreptul de ștergere a datelor, dreptul la portabilitatea datelor și dreptul de a se adresa Justiției sau Autorității de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 679 / 2016.

Pentru exercitarea acestor drepturi, cumpărătorul va trimite vânzătorului pe adresa de e-mail contact@maximtextil.ro sau prin poșta la adresa str. Câmpina nr. 5, mun. Cluj-Napoca, jud. Cluj, o cerere întocmită în forma scrisă, datată și semnată, în care va specifica în detaliu solicitarea. În cazul în care aceasta cerere va fi repetata excesiv la intervale scurte de timp, de către aceeași persoană, SC Maxim Textil SRL va avea dreptul să perceapă o taxa pentru onorarea ei.

Datele personale vor putea fi însa transmise autorităților în drept să verifice tranzacțiile comerciale sau alte verificări legale, dacă acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile în vigoare.

Mai multe informații privind protecția datelor personale puteți găsi citind Politica de Confidentialitate si GDPR.

13. Litigii

Orice neînțelegeri apărute între părți cu privire la derularea, executarea sau interpretarea contractului survenit între părți, se vor rezolva pe cale amiabilă. În caz contrar, competența de rezolvare aparține instanțelor de judecată.

14. Baza legală

Termenii și condițiile prezentate respectă legislația în vigoare: Legea 365 / 2002 privind comerțul electronic, Legea 51 / 2003 pentru aprobarea OG 130 / 2000 referitoare la regimul juridic al contractelor la distanța, Legea nr. 296 din 28 iunie 2004 republicată și actualizată, privind codul consumului completată cu legislația română în vigoare cu privire la protecția consumătorului, și în special Legea nr. 449 din 12 noiembrie 2003 (republicată și actualizată) privind vânzarea produselor şi garanțiile asociate acestora, Legea nr. 193 din 6 noiembrie 2000 (*republicată*) privind clauzele abuzive din contractele încheiate între comercianți și consumători.

15. Reguli persoane juridice

Dispozițiile privitoare la achiziționarea produselor sunt aplicabile și persoanelor juridice, cu excepția faptului că persoana juridică nu are drept de returnare a produsului, decat pentru neconformități constatate la data recepției mărfii.

16. Dispoziții finale

Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi găsită nulă sau nevalidă, indiferent de cauză, aceasta clauză nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odată cu lansarea comenzii, clientul acceptă fără obiecțiuni condițiile și termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeași cu un contract valabil încheiat.